Waar moet het garage- en schuurlicht aan voldoen?

De garage, kom je er vaak om iets te pakken of kom je er vaak om te gaan klussen? Toch is het wel erg belangrijk om goede garage verlichting te hebben! Bij klussen is goede verlichting natuurlijk mega erg van belang, omdat je snel een fout kunt begaan. In deze blog gaan we jou uitleggen wat de beste verlichting is voor jou garage of schuur!

 

Vocht en verlichting

De garage of de schuur kunnen door een minder goede isolatie wel eens erg vochtig zijn. Daarom is LED verlichting mega goed, want dat is namelijk waterdicht. De stof- en waterdichtheid van verlichting wordt uitgedrukt in IP waarde. Die IP waarde bestaat uit 2 cijfers. Het eerste cijfer geeft de stofdichtheid aan en het tweede de waterdichtheid. Dus des te hoger het cijfer is des te dichter het armatuur. Je zou misschien denken dat de stofdichtheid voor het armatuur in de garage minder belangrijk is, maar dit betekent ook dat spinnen en ander klein ongedierte zich minder goed kunnen nestelen in de armaturen. Door de gladde oppervlaktes van de verlichting is het onderhouden en schoonmaken ervan super gemakkelijk!

 

Lichtsterkte

Zoals we in het begin al zeiden is licht heel belangrijk. De lichtsterkte bij een LED lamp wordt uitgedrukt in Lumen. Dus hoe meer Lumen er zijn hoe meer licht je krijgt! Het Wattage van de lamp is het verbruik ervan en zegt dus minder over de hoeveelheid van het licht. Wordt de garage of de schuur alleen gebruikt voor opbergplek? Dan heb je niet veel nodig om de ruimte helemaal te verlichten. Gebruik je de ruimte voor klussen dan is een hogere lichtsterkte wel van belang!

 

Kleurtempratuur

De kleurtemperaturen van LED verlichting worden uitgedrukt in Kelvin (K). Hoe hoger de Kelvin is hoe witter het licht word. Daglicht wit is bijvoorbeel 6500k. In de garage is het natuurlijk erg belangrijk dat er wel voldoende licht is, want meestal is het een erg donkere ruimte. Wij adviseren je minimaal 4000k LED verlichting te nemen voor de garage.

 

Garage & Schuurverlichting die tegen een stootje kunnen

Naast de lichtsterkte, IP-waarde en de kleurtemperatuur is het ook heel erg belangrijk dat de verlichting van jou garage/schuur tegen een stootje kan. Bijvoorbeeld als je lekker aan het klussen bent en een heel lang element komt tegen de lampen aan. Dan wil je natuurlijk niet dat het meteen kapot is. Daarom adviseren wij om verlichting op te hangen met een dichte kap. Bijvoorbeeld LED Battens, LED Panelen en Dichte TL armaturen. Zo kun je onbezorgd klussen met een goed verlichte schuur of garage!