Stijlvol verlichten met Led inbouwspots

Stijlvol verlichten met Led inbouwspots. De complete koopgids

Met LED inbouwspots kan je veel verbeteren aan de verlichting van je huis. Doordat je overstapt op LED bespaar je al veel energie, maar met een LED inbouwspot kan je je verlichting ook veel beter richten, waardoor je alleen de delen van je interieur waarop je de aandacht wil vestigen verlicht. Verder kan je met LED inbouwspots ook veel beter met het licht spelen, en op die manier het licht gebruiken als een extra element in je interieur. Maar omdat het vervangen van de verlichting in een ruimte een hele investering kan zijn is het belangrijk dat je goed weet waar je aan begint, dus geven wij je enkele kooptips.

Kies hoe dan ook voor LED

De kans is groot dat je soms nog wat oude voorraden aan gloei- halogeen- of spaarspots tegen zal komen. Vaak worden deze voorraden ook nog eens voor een heel lage prijs verkocht. En hoewel die prijs best aantrekkelijk lijkt raden we je ten zeerste af om voor die spots te kiezen, want het lagere energieverbruik van LED inbouwspots alleen al zorgt ervoor dat LED inbouwspots op de lange termijn goedkoper zullen zijn dan gloei- halogeen, of spaarverlichting.

Controleer altijd de reviews

Als iets te mooi om waar te zijn lijkt is dat vaak ook zo. Maar er zijn veel deals die ergens tussen te mooi om waar te zijn en gewoon een goede deal in zitten. En die grensgevallen zijn vaak nou net de beste aankoop die je kan doen. Als je LED inbouwspots gaat kopen is het belangrijk dat je de reviews over de spots die je gaat kopen leest, want de ene LED is de andere niet. Je kan bijvoorbeeld meer licht uit een goedkope LED krijgen door er meer stroom op te zetten, maar dat is heel slecht voor de LED.