De voordelen van een LED lamp

Als je een nieuw huis hebt gekocht is het een goed moment om een heel erg kritisch te gaan nadenken over alle verlichting. In deze blog ga ik je meer informeren over de LED lamp, deze wordt namelijk steeds populairder in ons land. Dat is natuurlijk niet zomaar zo, want de LED lamp biedt heel wat voordelen. Zo is de lamp een mega energiezuinige verlichting, maar biedt daarnaast nog een aantal meer voordelen. De verlichting is er in mega veel verschillende uitvoeringen namelijk in; praktische led spots of in led strips. Door de upcoming van de LED lamp vergaan de trouwe gloeilampen en halogeenlampen.

 

Geen donkere plekken meer

Er is nog een voordeel van het gebruik van de LED lamp, namelijk; de nieuwe verlichting! De nieuwe verlichting wordt lang niet zo warm wat je bij de trouwe gloeilamp gewend bent. LED verlichting zet namelijk de efficiënte wijze stroom in in licht waardoor ze ietwat warm worden, maar zeker niet meer zo warm als dat bij de gloeilamp was. Om het nog even duidelijk te maken; het is onmogelijk om brandwonden op te lopen bij het aanraken van led of led strips, bovendien zijn de bekende donkere plekken weg vanwege warmte op de muren en plafonds wat natuurlijk ook nog eens super fijn is!

 

Milieuvriendelijker

Ben je nog steeds niet overtuigd om over te stappen op LED lampen? Wist je dat als je een LED lamp meteen na het overhalen van de schakelaar op vol vermogen brandt. Dus ook een buitenlamp als het -5 is buiten. De lamp is ook ongevoelig voor trillingen en laat je nooit ‘’zomaar’’ in de steek. Als de LED lamp tegen zijn einde van zijn levensduur is gaat hij minder licht uitstralen, maar in het donker kom je nooit zomaar plotseling te zitten! LED verlichting is ook nog eens goed te dimmen en bovendien ook erg milieuvriendelijk. Dat is natuurlijk ook nog een hele goede reden om over te stappen naar LED verlichting. De uitstoot van Co2 word namelijk met meer dan tachtig procent verminderd allen dat zou al een hele goede reden zijn om te gaan overstappen naar LED verlichting. 

 

Langere Levensduur

Het is niet zo heel toevallig dat de gloeilamp en de halogeenlamp geen kans meer hebben tegen de LED lamp. Het nieuwe type verlichting neemt al 10 keer minder stroom en verbruikt dan de ‘’ouderwetse’’ verlichting. Dat ga je dus mega goed merken in je portemonnee. Dat gebruik kan wel tot tachtig euro per lamp aan kosten schelen en dan hebben we het dus over een enkele LED lamp! Een ander voordeel wat ook erg veel mensen aanspreekt is de levensduur van dit type verlichting of beter gezegd de extreem lange levensduur van LED verlichting. Gemiddeld kun je er vanuit gaan dat een LED lamp zo’n dertigduizend branduren heeft. Dat is dus meer dan 10 jaar plezier van je lamp, als je die lamp dan ook echt 8 uur per dag aan zou hebben.